Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
saddam husajn (1326 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Yatsek napisał:
km0608 napisał:
potrzebuje pomocy w załatwieniu zasiłku rodzinnego,jestem od listopada w norwegii nieznam języka ani angielski ani norweski PROSZE O POMOC
z góry SERDECZNE DZIĘKI

Po pol roku juz powinienes gadac po norwesku..
Wyjdz czasami z domu!!

A w navie wiekszosc dokumentow jest po polsku (tak jak i w innych urzedach). Ot, taki uklon w strone niegramotnych polakow... W urzedach pracuja tez polacy!!

Rownoczesnie z zasilkiem ogarnij jakis kurs norweskiego..

Tak z ciekawosci: bez jezyka totalnie, do pracy z tlumaczem chodzisz czy jak??

gorzej ci Yatsek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
km0608 napisał:
potrzebuje pomocy w załatwieniu zasiłku rodzinnego,jestem od listopada w norwegii nieznam języka ani angielski ani norweski PROSZE O POMOC
z góry SERDECZNE DZIĘKI

trzeba wybrać druki E 401 i E 411 z miejscowego NAV ( z pieczątką bo zakładam że masz rodzinę w pl ) wypełnić , złożyć w pl w urzędzie do spraw rodzinnych wraz z załącznikami i czekać
a jak nadal nie wie , nie zna języka albo chce za rączkę to niech zgłosi się do polish connection , zapłaci co łaska to języka nauczy się szybciej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Raczej w NAV-ie musi złożyć a nie w PL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Andre ved mark napisał:
km0608 napisał:
z góry SERDECZNE DZIĘKI

trzeba wybrać druki E 401 i E 411 z miejscowego NAV ( z pieczątką bo zakładam że masz rodzinę w pl ) wypełnić , złożyć w pl w urzędzie do spraw rodzinnych wraz z załącznikami i czekać
a jak nadal nie wie , nie zna języka albo chce za rączkę to niech zgłosi się do polish connection , zapłaci co łaska to języka nauczy się szybciej

zartujesz?myślisz,że zapłaci za wypełnienie druku?będzie chodził,prosił a zarobić nie da i języka uczyc się nie będzie bo po co...skoro przyjęli go do pracy bez języka to znaczy ze mówić po innemu nie musi...takze podejzewam że to nie pierwszy post kolegi będzie...nazbiera się z czasem jak po prośbie będzie chodził...i dziwic się,ze tak Polacy zachęcają do wyjazdu tutaj bez jezyka...przyjmuja takich do pracy?przyjmują...po cholere ja się uczyłam i uczę języka,jak bez niego tez można wszystko załatwić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
moze wziasc podsteplowane przez nav i zlozyc w urzedzie wojewodzkim -bedzie szybciej

a na PC to szkoda czasu i pieniedzy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
ja z 3 lata temu załatwiałam u nich jedną sprawę i załatwili dobrze...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Anna82 napisał:

...dokładnie,tylko niech weźmie kogoś kto sie dogada.....nie wiadomo co NAV z tym zrobi
i będzie następne pytanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
retier1 napisał:
Anna82 napisał:

...dokładnie,tylko niech weźmie kogoś kto sie dogada.....nie wiadomo co NAV z tym zrobi
i będzie następne pytanie

wnioski do rodzinnego są tez w języku polskim na stronie Nav..więc w czym problem...no ale znam i takich co w jęz.polskim nie umieli wypełnić...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok